Maurice van Huizen startte zijn loopbaan bij het Korps Mariniers. Hier leerde hij al vroeg, dat je samen met een team, doorzettingsvermogen en onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar,  extreme doelen kunt bereiken.

Na een periode van vier jaar  ruilde hij deze wereld in en ging hij weer terug naar de schoolbanken. Hij begon als proces operator bij het internationale aardappelzetmeel concern AVEBE en in de avonduren werd het Kandidaats Chemische Technologie behaald.

In de jaren daarna vervolgde hij zijn loopbaan als Research Medewerker op de afdeling Research & Development van dit concern. Daar ontwikkelde Maurice zich als specialist levensmiddelenmicrobiologie en volgde hij de studies Biotechnologie en Bedrijfskunde.  Meer inzicht in het groter geheel werd hiermee verworven.  Als  specialist levensmiddelenmicrobiologie kwam hij in aanraking met HACCP en Kwaliteitsmanagement.

In de functie van  QA manager voor de voedingsmiddelenfabrieken van AVEBE leerde Maurice hoe belangrijk het is om mensen intrinsiek te motiveren in plaats van dwangmatig iets op te leggen. En het feit, dat fouten niet bestaan. Dat het gaat om resultaten en dat resultaten zijn te verbeteren. Als leidinggevende van 5 specialisten van de TQM afdeling binnen de business unit Food van AVEBE,  leerde hij dat met de vorming van een duidelijke missie en visie, samen met het team, een concreet pad kan worden geformuleerd voor de toekomst.

De laatste periode bij AVEBE heeft hij als leidinggevende van de TQM/Black Belt afdeling van de Marketing en Sales tak, zich verder ontwikkeld als allrounder binnen een voedingsmiddelenorganisatie. In deze periode ontstond het inzicht dat het mogelijk is om binnen het (kwaliteit) managementsysteem continue te verbeteren door een regelmatige totale review én door het beoordelen van de resultaten ten opzichte van de vooraf gestelde doelen. Als Black Belt binnen de Six Sigma projecten, werkte Maurice samen met verschillende teams, teneinde het continue verbeteren nog verder te fine tunen.

Hiermee had het totale concept van kwaliteitsdenken vorm gekregen. Maurice besloot verder te gaan als zelfstandig ondernemer en begon met zijn bedrijf Coaching Quality.

                                             
“Kwaliteit en voeding; ik deel graag mijn ervaring ten gunste van een beter resultaat”

Terug